Project
Lopend

Pilot Landschapsbeheer 2.0

Geplaatst op 31 oktober 2020, 17:13 uur

Hoe gaan we in de toekomst het landschap met elkaar beheren? Vanuit die vraag biedt provincie Overijssel de kans om meer mensen langjarig bij hun groene omgeving te betrekken.

Eetbaar Olst-Wijhe wist als één van vier Sallandse initiatieven een plek in deze pilot te verwerven. Zodoende kunnen kleine en grote landeigenaren in het buitengebied van Olst-Zuid bij ons aankloppen met plannen voor herstel, aanleg en beheer. Hiervoor legt Stichting Kostbaar Salland de financiering in contracten vast, waarbij nog een deel cofinanciering nodig is.

In de eerste ronde (2020) doen 5 eigenaren met hun locaties mee: Overkempe, Erve Klein Spijkerbosch, de ParticiPerenBongerd, Spijkerbosch en Klein Hoenlo. Zij gaan werken aan het versterken van ecologische verbindingen en van de biodiversiteit, zoals door middel van hagen, houtwallen en poelen. 

Meer weten? Mail naar eetbaarolstwijhe@gmail.com

Gewenst resultaat Uitbreiding en vernieuwing van de traditie van het landschapsbeheer in de regio, met nieuwe spelers, nieuwe landschapselementen, nieuwe verbindingen.
Illustration
 

Deel dit:
1 project-update

Fransjan de Waard

12-jan-2021 19:55
Project volgens planning

Op 8 januari namen er 8 nieuwe kandidaten deel aan een online workshop over de Pilot Landschapsbeheer. Allemaal particulieren en organisaties met een plek in het buitengebied van Olst die zij in de 2e ronde groener, robuuster en biodiverser willen maken. Zij gaan nu aan de slag met het uitwerken van...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina