Brendan Adams

Ondernemer
Wie is Brendan?

Woonachtig samen met Evelien en ons dochtertje in het mooie dorpje Boskamp.

Mijn werk en hobbies

Ik ben trotse eigenaar van het groencentrum, hoveniersbedrijf en kwekerij Holsto Tuinen & Buitenleven. Ons bedrijf is gevestigd aan de IJsseldijk in Olst. Op ons groencentrum bieden wij een zeer ruim assortiment duurzaam gekweekte beplanting aan, misschien inmiddels wel het grootste assortiment van Nederland. Het assortiment bestaat uit biologische vaste planten, biologische kruiden, biologische rozen, heesters, bomen, waterplanten, biologische zaden, biologische bloembollen, biologische potgrond, bemesting van EcoStyle en ga zo nog maar even door. Op het moment is ongeveer 75% van ons assortiment duurzaam gekweekt en we zijn elke dag druk doende om dit percentage omhoog te krijgen. Daarom heb ik mijn grootste passie weer opgepakt en zijn we sinds 2019 weer zelf planten aan het kweken. Dit doen we uiteraard op een zo duurzaam mogelijke manier en zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Onze hoveniers maken met hun groene vingers en veel passie voor alles wat leeft de tuinen van Olst en omgeving mooier en groener. Naast al deze activiteiten mag ik deel uitmaken van het bestuur van de vakgroep natuurrijke buitenruimte, de Wilde Weelde en heb ik zitting in de ledenraad van de VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen.

Mijn omgeving

Wij wonen aan de rand van het prachtige groene buitengebied en ik zou graag zien dat de biodiversiteit weer hersteld wordt zowel in het bebouwd gebied als daarbuiten.  

Mijn droom

Een mooie samenleving waar we weer oog en passie hebben voor onze omgeving en elkaar, in een wereld die we weer netjes kunnen doorgeven aan de volgende generaties.

Mijn expertise

Ik ben dagelijks in de weer met alles wat groeit en bloeit. Het liefst op een zo duurzaam mogelijke manier, of zoals ik het zelf noem een toekomstbestendige manier. Inmiddels beschikken wij over een groot netwerk van kwekers die duurzaam of biologisch kweken. Mijn inziens is één van de oorzaken van het teruglopen van de biodiversiteit verooraakt door wijze van bedrijfsvoering in de land- en tuinbouw. Alsook in hoe mensen tegenwoordig hun tuinen inrichten; opgeruimd, teveel verharding, planten die geen toegevoegde waarde hebben voor vogels, vlinders en bijen etc. Hier ligt dus ook één van de oplossingen en daar zet ik mij dan ook graag voor in.

Relevante ervaring

Ruime ervaring in de groene leefomgeving en ruime kennis van het duurzaam kweken van beplanting.