Activiteit

Groen Lint Olst, Fase 2: meer struiken en bomen

zaterdag 26 november 2022 , 9:30 - 16:00 uur
Illustration

Struiken en bomen aanplanten - dát gaan we deze dag doen! Samen met allerlei 'noabers', als tweede actiefase voor het Groene Lint Olst.

Eind november is het eerste deel van Het Groene Lint aangelegd om de verbinding te versterken tussen twee natuurrijke zones, namelijk het Natura 2000-gebied in de uiterwaarden bij Olst, en de bossen en landgoederen aan de oostkant van het spoor. Hiermee verhogen we de lokale biodiversiteit en de ecologische waarde van landschap en omgeving, en daarmee ook de belevingswaarde voor zowel bewoners als bezoekers. 


Het lint zal gaan bestaan uit bloemrijke bermen, bosjes en haagjes van struiken, plus verspreid een aantal nieuwe bomen. Het geheel zal veel nieuw voedsel, en schuil- en nestelplekken gaan bieden voor heel veel soorten dieren: insecten, vogels, amfibieën, reptielen, en kleine zoogdieren. Bovendien is al het ondergrondse leven er blij mee - ook de microscopisch kleine levensvormen die we nooit direct zien. 

Met de aanplant van bomen en struiken leggen we tegelijkertijd ook extra CO2 uit de atmosfeer vast, en vergroten we lokaal de doorworteling van de bodem en dus het waterbergend vermogen. Allemaal meerwaarden die we in dit tijdperk van klimaatverandering hard nodig hebben!

We werken in het Groene Lint samen met Stichting Hoop Heggen, Stichting Goede Buren, Agrarische Natuurvereniging Groen Salland, Holsto Tuinen en Gubbels Loonbedrijf. 

Zie ook de presentatie-pdf over het Groene Lint.

Foto: Martin Heinen

Locatie
Langs de Kneu in Olst
Kosten
Gratis
Deel dit: