Activiteit

BioBlitz Olst-Wijhe - het hele jaar 2022

za 31 dec 2022 - za 31 dec 2022 , 0:05 - 23:55 uur
Illustration

Heel 2022 kun je meedoen aan de BioBlitz Olst-Wijhe!

Via de BioBlitz kun je alle waarnemingen doorgeven die je in de natuur van Olst-Wijhe doet: van vogels, insecten, reptielen, amfibieën, vissen, zoogdieren en aan planten, struiken, bomen, korstmossen en paddestoelen. Het project loopt het hele jaar 2022 door, en brengt ieders gegevens bij elkaar. Zo brengen we samen letterlijk het leven in Olst-Wijhe in kaart. 

Een BioBlitz is een directe, laagdrempelige vorm van ‘citizen science’ of burgerwetenschap. Iedereen kan meedoen - als je maar nieuwsgierig bent naar wat er leeft in je eigen omgeving. 

Al doende leert men! Je hoeft echt geen kenner te zijn om mee te doen - ook alle kenners zijn ergens begonnen. Bovendien kun je in deze tijd dier- en plantensoorten leren herkennen met behulp van diverse apps, die je altijd bij je draagt. 

In een paar stappen doe je al mee, kijk maar eens: https://halloijsseldal.nl/message/68462/zó-doe-je-mee-aan-de-bioblitz-olst-wijhe---heel-2022-lang

 

 

Locatie
De hele gemeente Olst-Wijhe
Kosten
Gratis
omschrijving doelgroep Alle inwoners en passanten in gemeente Olst-Wijhe, die nieuwsgierig zijn naar de natuur om hen heen.
Deel dit: