Activiteit

Aanplant biologische bollen

zaterdag 30 oktober 2021 , 9:30 - 13:00 uur
Illustration

Net als alweer 3 jaar terug gaan we deze ochtend met elkaar vele honderden biologische bloembollen aanplanten. Zoals we weten komen verschillende bloembollen al vroeg in het voorjaar tot bloei, zodat ze dan al nectar en stuifmeel in de aanbieding hebben: voedsel waarmee vooral insecten als (wilde) bijen en hommels hun populaties al vroeg kunnen gaan opbouwen. Andere bollen bloeien in de zomer of herfst, en samen dekken ze dus een lang seizoen, waarmee je de lokale biodiversiteit direct kunt ondersteunen. 

We gaan deze dag vooral aan de slag op het terrein in het zuiden van Olst, waar een voedselbos groeit. Daar is ruimte om de bollen te laten 'verwilderen', zodat er zich onder de lagen van struiken en bomen ook één van grondbloeiers vestigt. De bollen lopen daar dan uit vóórdat de hogere vegetatie in het blad komt te staan - zo heeft de natuur dat geregeld!

Hier vind je n filmpje van de eerdere actie in 2018, dat RTV Oost kwam opnemen. Die actie was net als nu het initiatief van Pink! Overijssel, de jongerenafdeling van de Partij van de Dieren. 

Op diezelfde ochtend gaan iets verderop de toekomstige bewoners van de natuurinclusieve wijk Olstergaard op hun terrein ook biobollen aanplanten. Het wordt dus een gezamenlijke actie op twee plekken, die we samen gaan opstarten. 

Meld je ajb. even aan via eetbaarolstwijhe@gmail.com.

Om 9.30 uur ben je welkom voor koffie of thee, om 10 uur gaan we aan de slag. 

Denk aan geschikte kleding zoals laarzen en handschoenen; eigen tuingereedschap is ook handig, net als een fles water. 

Om 13 uur sluiten we af, opgeruimd en al. 

 

 

Kosten
Gratis

Deel dit: